Sıkça Sorulan Sorular

Nerede su kuyusu açtırabilirim?

Yürütülen proje kapsamında sitemizde yayınlanan kuyular suya öncelikli ihtiyaç duyulan bölgelerden gerekli altyapı çalışmaları yapılarak bağışa açılmıştır. Mevcut kuyu taleplerinden istediğiniz kuyu/kuyulara bağışta bulunabilirsiniz.

Kuyuya isim verebilir miyim?

Vakfımızca açılacak su kuyuları için bir su kuyusunun tamamına bağış yapılması halinde kuyu ismi (Şahıs adına ise örnek: Ahmet Öztürk, şirket&kurum adına ise örnek: Komaş A.Ş ya da tek bir isim altında birleşmiş birden fazla bağışçı adına ise örnek:Kocatepe Cami Cemaati) bağışçının isteğine göre verilecektir. Fakat bir kuyunun tamamına bağış yapılmayıp imkânlar ölçüsünde bağış yapıldığı takdirde kuyu ismi “ TDV Su Kuyusu” olacaktır. Bağışçıların ismi ise mümkün olması halinde kuyunun görünür bir yerine isimleri sac levha üzerine bastırılıp koyulacaktır.

Hangi para türünde bağış yapabilirim?

Vakfımız kuyular için bağışı türk lirası türünde alacaktır. Mevcut kuyuların bütçeleri ülkelerinde geçerli döviz kurunda alınmıştır. Olası kur değişiklikleri göz önünde bulundurularak ihtiyat payı kuyu bütçesine eklenmiştir.

Merhum bir kişi adına kuyuya bağışta bulunabilir miyim?

Hadiste de geçtiği üzere merhum bir kişi adına kuyuya bağış yapılabilir. •Sa’d b. Ubâde’nin annesi vefat etmişti ve Rasûlullah (asm)’a gelerek: “Ey Allah’ın Rasûlü! Annem öldü onun adına sadaka verebilir miyim?” diye sordu. Rasûlullah (asm) da: “Evet” buyurdu.Sa’d: “Hangi sadaka daha hayırlı ve değerlidir?” diye sorunca, Rasûlullah (asm): “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir” buyurdu. (bk. Nesai, Vesaya, 9; İbn Mace, Edeb,) Bunun üzerine Sa'd, Medine'de bir çeşme yaptırmış, o çeşme uzun süre insanlara hizmet etmiştir. (bk. İbn Hanbel, Müsned, 5/284; 6/7)

Yurtdışından su kuyusuna bağış yapabilir miyim?

Yurtdışından su kuyusuna kredi kartı ve debit kartınızla online bağış yapabilirsiniz. Havale ile bağış yapmak istiyor iseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bağış yaptığım kuyunun sürecinden nasıl haberdar olurum?

Bağış yöntemlerinde ve proje/proje adımlarında belirtilen hususları dikkatle okuyunuz. Bağış yaptığınız kuyunun tüm süreçlerini vermiş olduğunuz iletişim adreslerine sms/e-mail yoluyla bilgilendirmede bulunulacaktır. Bu nedenle iletişim bilgilerinizin eksiksiz ve doğruluğundan emin olunuz.