Su Kuyusu Projesi

SU KUYUSU  SLADER EFEKTLI

“Dünya’ya bir damla hayat”

Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasında, maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamıyor. İnsanlığın hizmetine sunulması noktasında vakıf olarak “Dünya’ya bir damla hayat” projesini geliştirdik. Su kuyusu projesi ile özellikle Afrika ve Asya insanının günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım alanında kuraklıktan dolayı yaşanan verimsizliğin önüne de geçilmesini hedefliyoruz.

Fakirlik, zorlu karasal iklim şartları, su kaynaklarının, yeraltı-yerüstü zenginliklerin olmaması veya çıkarılamayışı bazı coğrafyaları zor yaşanır bir duruma sokmuştur. Herkes için yaşamın vazgeçilmez ihtiyacı olan su bu coğrafyalar (Afrika ve Asya) için daha zor ulaşılır bir ihtiyaçtır. Dünya nüfusunun % 13’ünü barındıran Afrika, yine dünya su rezervinin % 11’ini bu topraklar üzerinde barındırmaktadır. Afrikalı bir insan, Birleşmiş Milletler verilerine göre günde 10 litre su tüketebilme imkânı bulabilmekte ve bu suyu ortalama 6 km mesafeden temin edebilmektedir. İmkânları iyi bazı ülkelerin suyu baraj, gölet gibi alanlarda depolayarak halkın hizmetine sokabilmesi dışında, birçok ülke suyu yer altı suyundan temin edebilmektedir. Yeraltı suyu da sondaj (artezyen) kuyuları açılarak temin edilebilmektedir.