TDV KAGEM’in ilk şubesi Gaziantep’te açılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) ilk şubesi, 25 Aralık Cuma günü Gaziantep’te açılacak.

TDV KAGEM Müdürü Hicret Toprak, 1996’da Ankara’da kurulan merkezin çalışmaları aracılığıyla ürettiği bilgiyi toplumla paylaşması ve projelerini daha geniş bir alanda hayata geçirmesi için şubeleşmesinin faydalı olacağını düşündüklerini ifade etti.

Toprak, KAGEM’in ilk şubesinin 25 Aralık Cuma günü Gaziantep’te açılacağını dile getirerek “2016’da İstanbul, İzmir, Adana ve Konya ile birlikte 5 KAGEM şubesi, aktif olarak çalışmalarına başlayacak” dedi.

– “Hedef, dini bilginin topluma ulaşması”

KAGEM’in, TDV çatısı altında toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediğini vurgulayan Toprak, merkezin her kesimi başta İslam ilahiyatı olmak üzere dini bilgi, düşünce, kültür ve sanatla buluşturmak, toplumsal sorunlar karşısında bilgi, söylem ve proje üretmek üzere kurulduğunu aktardı.

Toprak, KAGEM şubelerinin öncelikli hedefinin dini bilginin topluma ulaşması için bir köprü vazifesi görmek olduğuna işaret ederek “Burada eğitim verecek kişiler, başta ilahiyat fakülteleri olmak üzere akademisyen ve uzman kişilerden oluşacak. Öncelikli hedefimiz, KAGEM şubelerinin bu bilgi dolaşımına ev sahipliği yapması” diye konuştu.

– Bilginin ahlak, estetik ve sanatla iç içe olduğu mekanlar oluşturulacak

Şubelerde kültür ve sanat çalışmalarının yoğun bir şekilde yürütülmesini, özellikle İslam sanatlarının ruhuna uygun olarak aktarılmasını önemsediklerini de dile getiren Toprak, şunları kaydetti:

“Bu sanatlar, İslam ahlakının da en zarif bir şekilde insanı yoğurduğu birer okuldur aslında. Dolayısıyla biz şubelerimizde, ilim, kültür ve sanat alanlarını geleneğimizde olduğu gibi yeniden bir araya getirmeye, bilginin ahlakla, estetikle ve sanatla iç içe olduğu mekanlar oluşturmaya gayret edeceğiz. Bugün toplumun bütün tabakalarını çeşitli düzeylerde etkileyen sorunlar karşısında bizler, bir kadın ve gençlik inisiyatifi olarak sorumluluk almaya, muhataplarımızı da bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz.”